Список Світової спадщини ЮНЕСКО Таїланду поповнився новим об’єктом

image

На останній конференції ЮНЕСКО було визнано унікальний історичний парк Пху-Пхрабат у Таїланді об’єктом Всесвітньої спадщини. Як зазначається на офіційному сайті організації, у цьому парку знаходиться найбільший у світі комплекс скельних утворень, навколо яких розташовані релігійні святині періоду імперії Двараваті. Пху-Пхрабат став восьмим об’єктом у Таїланді, включеним до списку ЮНЕСКО.

Історичний парк Пху-Пхрабат знаходиться в провінції Удон-Тхані на північному сході Таїланду. Він відомий своїми вражаючими природними скельними формаціями, що виникли через ерозію понад 15 мільйонів років тому. Окрім природних чудес, парк цінний археологічними знахідками, стародавніми петрогліфами, наскельними малюнками та культовими спорудами. У парку нараховується понад 70 наскельних зображень, створених ще в доісторичний період, які відтворюють сцени полювання, тварин та ритуальні події, що дають уявлення про життя людей тисячі років тому. Ці археологічні скарби свідчать про постійну присутність людських поселень у цьому регіоні протягом понад 3 тисяч років.

Крім доісторичних артефактів, у парку також зберігаються буддійські святині та руїни стародавніх храмів, зведених у період з XVI по XIX століття. Пху-Пхрабат особливо відомий своїм унікальним комплексом скельних утворень, навколо яких будувалися релігійні святині імперії Двараваті. Навіть сьогодні парк вважається священним місцем і продовжує використовуватися місцевими жителями для проведення релігійних ритуалів.

Схожі записи: