Український туроператор запустив безкоштовні авіаперельоти для дітей з аутизмом

image

Український туроператор Join UP! розпочав програму авіаперельотів для сімей з дітьми з розладами спектра аутизму (РСА), щоб зробити подорожі для них доступнішими. Безкоштовні перельоти доступні з будь-якої країни вильоту при бронюванні авіатуру в українських турагентів, повідомили в прес-службі компанії.

Зазначається, що попередньо туроператор дослідив потреби дітей з аутизмом, щоб адаптувати послуги та зробити подорожі для них безпечними та комфортними. Зокрема, було організовано тестову поїздку для 20 дітей з їхніми сім’ями, навчання для екіпажів, щоб краще розуміти поведінку особливих пасажирів, всі можливі потреби під час поїздки та відпочинку та як контактувати з пасажирами зі спектру. Отриманий досвід та інсайти туроператор продовжить впроваджувати у свої сервіси на постійній основі в рамках вектора “Подорожі без бар’єрів”, щоб допомагати людям з аутизмом більше подорожувати.

“Ми багато говоримо про цінність подорожей як прояв турботи про себе і своє здоров’я у нашому проєкті подороЖИТИ, частиною якого є і подорожі без бар’єрів. Для дітей у спектрі досвід подорожей дає поштовх для розвитку нових навичок та кращої соціалізації у суспільстві, – коментує лідерка проєкту “Подорожі без бар’єрів” Людмила Плескач. – Важко передати словами свої відчуття, коли батьки розповідають про успіхи своїх дітей після подорожі до моря. Коли дитина вперше дозволила їм без вмовлянь прийняти душ чи без страху і емоційного сплеску зайшла у воду. Це безцінно. Інсайти, які ми отримали після організації відпочинку для 20 сімей з дітьми з РСА торік, дали нам надзвичайний досвід, і ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб подорожі для дітей з РСА стали частиною їх життя”.

Важливим етапом проєкту стало також створення разом із профільними спеціалістами професійного посібника для підготовки до подорожей дітей з аутизмом “Подорожі без бар’єрів”. У книжці просто і доступно у форматі соціальної історії поетапно змальовується процес організації та здійснення поїздки.

Така методика подачі матеріалу є науково доведеною практикою і широко використовується в різних напрямках роботи з поведінкою. Книжка може допомогти всім батькам у підготовці дітей до першої подорожі. Її можна завантажити на сайті національної книжкової платформи Yakaboo за 1 грн або безкоштовно у мобільному застосунку.

Як зазначають у прес-службі туроператора, запуск безкоштовних перельотів для дітей з РСА – ще один крок до заохочення сімей, що мають дітей з аутизмом, частіше подорожувати, адже серед них сьогодні подорожують лише 13%. З детальними правилами програми Join UP! можна ознайомитися за посиланням

Схожі записи: